Chec cu dovleac placintar

de mimmi in Dulciuri, 26 Noi 2011 | 8798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100-150 g zahar brun
  • 75 ml ulei (eu am pus 120 dar e prea mult)
  • 300 g miez dovleac
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • cca 50 ml apa
  • 1 lingura plina cu scortisoara
  • stafidePentru sosul de caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac placintar:

Amestecam laptele cu faina. Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot. Dam miezul de dovleac pe razatoare. Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Adaugam dovleacul,ouale,uleiul si le amestecam. Daca,compozitia este prea groasa mai adaugam putina apa. Punem compozitia intr-o forma de chec cu hartie de copt,iar pe deasupra punem stafide. Dam checul la cuptor la foc mic cca 50-60 de minute. Il servim ca atare sau cu sos de caramel.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji